Subsidies

Zoek je naar vergoeding voor de coaching? Er zijn een aantal mogelijkheden:

 • via de werkgever
 • via STAP subsisie
 • bij psychosociale coaching: tegemoetkoming door een aantal verzekeraars bij een aanvullend pakket.
 • via specifieke regelingen: Loopbaanontwikkeladvies of A en O fonds voor mensen die bij het Rijk werken.

Hieronder lichten we de verschillende mogelijkheden toe:

 1. via de werkgever
  Coaching is een inmiddels ingeburgerde manier van leren in organisaties. Als medewerker heb je wellicht een scholingsbudget. Je kunt bij je werkgever informeren naar de mogelijkheden om je professioneel verder te ontwikkelen. Als je vast loopt in je werk, in een nieuwe rol begint of een ontwikkelvraag hebt dan is je leidinggevende het eerste aanspreekpunt. Daarnaast kan HRM je meer vertellen over de interne regelingen voor leren en ontwikkelen. Twijfel je hierover, neem dan contact met mij op, dan kunnen we dit samen voorbereiden.
 2. via STAP
  Iedereen met een Nederlands BSN nummer,  tussen de 18 en pensioengerechtigde leeftijd, kan ieder jaar eenmalig gebruik maken van een STAP budget. Deze subsidie vraag je aan voor een specifieke training (inclusief 3 of 4 coachingsgesprekken), van jouw keuze. Je kunt op vijf vastgestelde dagen in een jaar deze subsidie aanvragen, de eerstvolgende keer is 1 mei 2023. Zorg dat je je voor die datum bij de training hebt aangemeld. Je ontvangt dan een aanmeldbewijs en een toelichting op het aanvragen. De aanvraag voor STAP subsidie op 17 maart a.s. gaat online, het inchecken kan vanaf 9.30 uur, meestal is er een wachtrij van een paar uur, terwijl je in de wacht staat kun je uiteraard wel andere dingen doen.
  Voor de STAP opleidingen werk ik samen met twee organisaties: Talent First en Softskills Training Nederland. De programma’s (training en coaching) die je bij mij met STAP subsidie kunt volgen, zijn:
  Werken vanuit je talenten , hieronder valt alles wat met loopbaanontwikkeling, werk en studiekeuze te maken heeft, naast de online modules krijg je een uitgebreide DISC gedragsstijlen en Drijfveren analyse en 3 coachingssessies;
  Anti stress en burnout programma: dit bestaat uit een online programma en 3 coachingssessies;
  Softskills training: alles wat gaat gaat over het ontwikkelen van jouw persoonlijke en professionele vaardigheden (softskills) van resultaatgerichtheid tot empathie, procesgerichtheid en communiceren. Dit programma omvat een softskills assesment, op basis hiervan kies je 3 softskills die je verder wilt ontwikkelen, dit doe je door het volgen van online modules en 4 coachingssessies met mij als coach.
  Klik om je aan te melden voor een trainig op onderstaande link (niet knippen en plakken graag) en vermeld mijn naam in het opmerkingenveld.
  Schrijf je hier in:
  Werken van uit je talenten: schrijf je hier in
  Anti stress en burn-out programma: schrijf je hier in
  Softskills programma: schrijf je hier in
 3. tegemoetkoming door de zorgverzekeraar bij psychosociale onderwerpen: denk aan het overwinnen van (faal)angst, uitstelgedrag, perfectionisme, keuzestress, conflicten op het werk, stress en burnout coaching, rouw en verlies.
 4. specifieke regelingen: afgelopen jaar was er onverwacht extra budget uit de regeling loopbaanontwikkeladvies, soms is dit gekoppeld aan specifieke beroepen (zorg, techniek, ict) of doelgroepen (mbo2). Ook is er een regeling voor mensen die bij het Rijk werken: A en O fonds.

Wil je meer weten over deze mogelijkheden, of de werking van de STAP aanvraag, bel of app me op : 06-348 99 321 (Jenny Kieskamp) of stuur een bericht via het contactformulier